Zoeken
  • Rudy Nicola

Online podcast-training voor medewerkers van Hogeschool Inholland

“Hele nuttige en praktische tips en adviezen om te starten met je (eerste) podcast. De training volgt alle basisstappen die je moet doorlopen om zelf een podcast te maken.”


“Een super workshop en eyeopener om op een andere manier informatie over te brengen. Hier word ik heel blij van. Heel goed.”


Twee reacties van deelnemers aan de workshop 'podcast inzetten in het onderwijs.' Samen met Simone Snaterse heb ik de training opgezet en gegeven. Tijdens deze digitale training zijn we dieper in gegaan op alle basics van het podcasten.

We trapte deze training af met algemene informatie. Wat is een podcast? En hoe kan ik luisteren? Vervolgens gingen we dieper in op de sterktes, maar ook de valkuilen. Bij de eerste opdracht gingen de docenten zelf aan de slag met een eigen format. Hierin omschrijven ze hun doel, doelgroep, vorm, sound en onderscheidend vermogen. Ik was enorm verrast door de creatieve formats!


Na meer informatie gegeven te hebben over draaiboeken, techniek, opname-mogelijkheden en interviewtips gingen de deelnemers in duo's hun eerste podcast opnemen. Vanwege de huidige coronamaatregelen via Microsoft Teams. De volgende vraag stond centraal: "Wat is een bijzonder moment uit jouw leven?"


Na een mini-workshop editing hebben we gezamenlijk geluisterd naar het resultaat. Erg leuk om verschillende verhalen te horen!


Afsluitend gingen we dieper in op distributie en promotiemogelijkheden. Barbara: "Superleuk gedaan zo met z'n tweeën! Superfijne workshop, bruisend, fris en boordevol waardevolle tips!" En Tineke: "Leuke workshop waarin je direct aan de slag gaat met de materie. Na de workshop weet je voldoende om je eigen podcast te kunnen maken voor jouw lessen."


In maart en april volgen nieuwe trainingen. Ook interesse? Stuur even een berichtje! Of check de website van Podcast Production.11 keer bekeken0 reacties