Zoeken
  • Rudy Nicola

De podcast Tijdwijzer inspireert jongvolwassenen met wijze levenslessen van ouderen

Leerzaam én leuk. Dat is de eerste serie podcasts 'Tijdwijzer' gemaakt door Haarlemmer Rudy Nicola. In Tijdwijzer gaat de Haarlemse radioman in gesprek met ouderen over wat echt belangrijk is in het leven. In elk interview staat een ouder iemand in het middelpunt die met de vragen van Nicola zijn of haar kijk op het leven geeft.


In de podcasts wordt achteromgekeken, maar ook vooruit. Wat kunnen jongvolwassenen opsteken van de levenslessen die de senioren in hun bewogen leven hebben opgedaan. Of, als zij konden teruggaan in de tijd: wat zouden zij hun jongere zelf adviseren? Nicola heeft met de gesproken podcasts van de levenslessen van de geïnterviewden luisterlessen gemaakt.


Verandering begint bij jezelf

Zo spreekt hij met de 71-jarige Ruud Jansen over het verliezen van zijn grote liefde, het ouderschap en het veranderen van de wereld. Zoals Ruud zegt: “Verandering begint bij jezelf. Begin vandaag al met het zetten van kleine stappen om verschil te maken.”


Oud-radiomaker bij Radio Veronica, voormalig directeur Top 40 en docent Sieb Kroeske vertelt over keiharde lessen na een faillissement. Ook het geheim van een goede relatie en zijn advies aan de jongere generaties komen aan bod. “Ik wil mensen uitdagen om uit hun comfortzone te stappen. Meer uit zichzelf te halen dan ze vooraf gerealiseerd hadden.”


Of de Amerikaanse 90-plusser Myra Geerling-Smith over op jonge leeftijd emigreren naar Europa, haar unieke kijk op een scheiding en haar politieke betrokkenheid. “Minder druk maken? We moeten ons juist méér druk maken om onderwerpen die belangrijk zijn, zoals politiek en onderwijs!”, zegt de kranige senior.


Vanaf nu te beluisteren

Tijdwijzer is vanaf dinsdag 23 maart gratis te beluisteren in alle bekende podcastapps. Elke week komt er een inspirerend verhaal online. Je kunt gratis abonneren, zodat je vanzelf elke aflevering in jouw podcastapp ontvangt. Bekijk: anchor.fm/tijdwijzerGrowvibes

Tijdwijzer is onderdeel van het platform Growvibes. Met het platform Growvibes wil hij jongvolwassen inspireren om meer uit het leven te halen.


Growvibes is een community die zich richt op het inspireren van millennials op het gebied van persoonlijke groei en time-management. Op Instagram, Facebook en nu ook als podcast.


6 keer bekeken0 reacties