Podcastmaker

Ben jij al begonnen met een Podcast?

Podcasting = Hot!

Steeds meer Nederlanders weten dit prachtige medium te ontdekken. Een podcast is een ideale manier om kennis over te dragen, je passie te delen of je ambitie als cabaretier nieuw leven in te blazen. ;-)

Waarom starten?

Met jouw podcast kun je een band opbouwen met je luisteraars (klanten, community, lotgenoten, fans). Het is persoonlijk, je bouwt een relatie op en luisteraars voelen zich verbonden. Hoe mooi is het als je iemand blij kan maken als er een nieuwe aflevering online komt? 


In tegenstelling tot tekst- en video-inhoud is audio content toegankelijker. Je kunt blijven doen waar je mee bezig was en ondertussen een toffe episode luisteren. Bijvoorbeeld tijdens het sporten of reizen naar je werk. 

Hoe begin je?

De eerste stap in het produceren van een podcast is het maken van een format. In een format omschrijf je alles wat relevant kan zijn, zoals doel, doelgroep, vorm, sound, frequentie en de inhoud. Ik heb een handig document voor je gemaakt waarin je stap voor stap jouw podcast kan vormgeven. 

Samenwerken?

Het produceren en verspreiden van een podcast is soms best lastig. Waar moet je in hemelsnaam beginnen? Welke vorm past het beste bij ons verhaal? Wie doet het interview? Hoe kan ik de podcast opnemen? Hoe zit dat technisch? En op welke manier plaats ik het op Spotify?

Kwaliteit staat waarschijnlijk hoog bij je in het vaandel. Daarom is het belangrijk om je goed te laten adviseren over de inhoud, maar ook het technische deel van jouw podcast. Dus waarom niet in zee gaan met een partij die er samen met jou ervoor kan zorgen dat je een mooie podcast in de markt zet? Elk verhaal is uniek en heeft dus ook een unieke aanpak nodig.

Let op. Start geen podcast als je op korte termijn hoge conversie verwacht. Een podcast is een fantastische manier om jouw verhaal te delen met je klanten, fans of volgers. Een podcast is erg geschikt als inhoudelijke aanvulling op de marketingmix. Je kan jezelf bijvoorbeeld presenteren als een autoriteit binnen een bepaalde markt. 

 

We gaan samen aan de slag met jouw eigen podcast. Gooi je het liever over de schutting, zodat jij je kan focussen op belangrijkere taken? Geen probleem! Ik pak het met alle liefde op.

 

Podcast wordt steeds populairder, dus mis de boot niet!

Ik help je met:

  • Het vertalen van jouw verhaal en wensen naar een passend format.

  • Het opnemen van een podcast in hoge kwaliteit.

  • Het editen van de afleveringen én distribueren in alle bekende podcastapps.

  • Een creatief communicatieplan ontwikkelen om jouw nieuwe podcast in de spotlights te zetten.